Oldalak

2012. február 26., vasárnap

Samsung Galaxy Beam


Gondolkoztatok már el azon, hogy a Star Wars-ban alkalmazott vetített kép mikor lesz elterjedt? Valószínű kell neki pár év, de egy lépéssel közelebb kerültünk ma ahhoz, hogy ez megvalósulhasson. A Samsung Galaxy Beam egy átlagos telefon lenne, ha nem tartalmazna beépített projektort. Sokan próbálkoztak már hasonló prototípusokkal, de piacot egyik sem látott a rossz képminőség miatt.
Az ötletet valószínű ebből az iPhone 5 koncepció videóból merítették, amely ugyan hatalmas kamu, de úgy látszik ez megihlette a Samsung mérnökeit.

                    

Messze vagyunk még attól, hogy az asztalra vetített billentyűzettel lehessen pötyögni, de a Samsung megpróbálta közelebb hozni a Projectorokat a telefonokkal. A végeredmény még kérdéses, de lehet célcsoportja, főként a Tech rajongók körében.
Most lássuk milyen hardverrel állunk szembe, amely nem tartogat semmi extra meglepetést:
-Android 2.3,
-1GHz Dual-core processzor (Cortex A9),
-15 Lumen fényerejű a projector,
-50 inch széles a képe,
-kijelző 4" (WVGA felbontás),
-2000mAh akku,
-8GB belső memória,
-6GB RAM (elírás volt) 756MB RAM
-egyenlőre a megjelenés dátuma talány

Videó később lesz elérhető a működéséről, egyenlőre csak sajtófotók szivárogtak ki, ám nagyon kíváncsian várom hogy milyen minőségű képet biztosít az a pici égő.
Sajtóképek itt tekinthetőek meg.
Update: a Projectorok fő jellemzője, hogy minél kissebb az égő, annál jobban melegszik a ketyere. Egy telefonnál nincs lehetőség a hűtésre, ezért kiváltképp érdekes megoldást választhattak a mérnökök. Lehetséges hogy X percig lehet használni egyhuzamban, de találgatás helyett, inkább várjuk meg a hivatalos állásfoglalást.
Update 2: Pár újdonság: kényelmes a tartása, a Projector része elég ujjlenyomatmágnes, várhatóak a telefonhoz dokkok, amik megkönnyítik a vetítést a második negyedévben.
Élőképek

forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése