Oldalak

2012. március 22., csütörtök

Samsung Galaxy S 3 -képek, és specifikáció- (Update: Kacsa)

Az egyik legnépszerűbb Androidos telefon legújabb verziójának kiadása vészesen közeleg, mindezt bizonyítja, hogy pár kép is előkerült az eszközről, na meg a teljes specifikáció. Érdemes tudni a Samsung Galaxy S szériáról, hogy ez képviseli a Samsung Androidos csúcskészülékeit, egy-két kivételtől eltekintve. Az előd  (SGS2) nagyon népszerű volt, főleg azért mert jelenleg is megállja a helyét a legjobb ajánlatok között, és talán ez volt az első olyan Androiddal felvértezett készülék, mely nagyon ritkán akadt meg, hála a 2 magos 1,5Ghz-en futó processzornak.
Nem véletlen, hogy az utódot rengetegen várják, és előre szólok: nem kell csalódástól tartani. A létező legerősebb mobil hardvert pakolta be a Samsung, ami egyébként saját fejlesztés. Nem lesz probléma a sebességgel, ez előre borítékolható. Lássuk, mit rejt a kissé talán átlagos külső:

- 720x1280 képpontos, 4,7 hüvelykes Super AMOLED Plus kijelző,
- Videófelvétel: 1080p HD,
- Kamera: 12 megapixeles fő, és 1,3 megapixeles előlapi,
- GPS,
- WLAN, 
- Bluetooth 4.0, 
- NFC, 
- 42 megabites HSPDA+ modem,
- 1,5GHz-es négymagos(!!) Exynos processzor,
- 1GB RAM, 
- 32GB belső tárhely, 
- HDMI és microUSB csatlakozó,
- 1750mAh kapacitású akkumlátor,
- Android 4.0
Faltól falig kijelző, borotvaél vékonyság
Fúh. Ez nem gyenge. Azt hiszem szavak helyett, beszélnek a specifikációk, melyek egyértelműen sugallják a nyers erőt, konkrétan ez lesz a legerősebb ajánlat a piacon. Felvetett bennem pár kérdést ez a belső, például  kíváncsi lennék melyik alkalmazás fogja kihasználni ezt, valamint az akkumlátor nem túl gyenge-e? Utóbbi több embert fog érdekelni, ezért leírom, hogy valószínüleg a fogyasztás nem lesz rossz, hisz a 4 mag nem megy állandóan, csak meghajtjuk a gépet. Alapból energiatakarékos módban üzemel, tehát ha csak telefonálgatunk, akkor simán bírni fogja. Gondot egy rosszul megírt alkalmazás okozhat esetleg, ami maximumon pörgeti mind a 4 magot, bár erre csekély esély van.

Kár is egyenlőre belebonyolódni az üzemidő elemzésébe, hisz még hivatalosan be sem lett jelentve, de várhatóan áprilisban jelentik be, és májusban már meg is lehet vásárolni. A külső átlagossága miatt, nálam nem Instant Get.
Update: Kacsa!

1 megjegyzés: