Oldalak

2012. március 1., csütörtök

Blackberry curve 9320, és a Blackberry jelene

Senki ne számítson szenzációs, formabontó dizájnra. Csak a szokásos Blackberry stílust kapjuk az új jövevény személyében. Bár a BB fanatikusok biztos kiszúrják a főbb különbségeket, azok nem számottevők, viszont akinek már egyszer is volt BB telefonja/táblagépe, azt valahogy érdeklik az újdonságok. És hogy miért? Mert: 'It's Just Works.'
Tudom hogy Steve Jobs mondta ezeket a szavakat az iPhone-ra, de szerintem egy Blackberry modellre tízszeresen érvényes. Semmi csicsa, nincsen 8millió játék, viszont működik. A levelek megérkeznek, nem merül le fél nap alatt, és még sorolhatnánk előnyeit. Sajnos ez nagyon el lett nyomva mostanában, mert azért az emberek nagyrésze szeret játszani is a telefonjával. Ezt a gyeplőt ragadta meg a Blackberry is a legutóbbi reklámkampányában, ami pár percig elgondolkodtató is, de végül akinek nem kellenek az exkluzív BB szolgáltatások, mint a titkosított e-mail kliens, az más rendszerű készüléket fog venni. Nincs meg az a szabadság ami az Android vagy iOS esetében, hogy elég egy felhasználónév, és lehet letölteni a sok alkalmazást.
Egyrészt a BB Appworld közel sem rendelkezik annyi alkalmazással, másrészt akinek nincs BIS/BES szolgáltatása, az sok alapvető alkalmazástól bukik el. Példának okáért ilyen a Facebook, és a Twitter.

A hosszúra nyílt bevezető után lássuk mire számíthatunk a készülék kapcsán.
- 2,44" kijelző, ami 320x240 pixeles
- 3,2 megapixeles Fixfóluszos kamera
- 512MB RAM
- HSPA

- FM Rádió
- GPS
- Wlan


Úgylátszik jön az olcsó Blackberry. Mindenképp jó irány, hogy próbálják elterjeszteni a megbízhatóságot szélesebb körben, csak sajnos gyökeresebb változtatások kellenének. Mondhatnánk úgy is, hogy haladni kellene a korral.
Mindt mondottam volt, a BIS/BES szolgáltatásokkal kellene kezdeni valamit. Túlságosan függ a rendszer tőlük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése