Oldalak

2012. március 3., szombat

Az amerikaiak felének okostelefonja van

Az alábbi grafikonon látható az az elképesztő növekedés, ahogy ezek a kis kütyük terjednek. Nyilván sok olyan Amerikainak is van okostelefonja, aki azt sem tudják mi az, mert lassan már alig lehet kapni normális úgynevezett 'feature phone-okat', amikkel ugye telefonáláson és SMS-ezésen kívül nem sokra megy az ember.
Nyilván a fiatalabb generáció nyitottabb a technológiai újítások iránt, ezért nem meglepő hogy innen kerül ki a legtöbb okostelefon tulajdonos.

Smartphones spread out: Pew says 46 percent of US adults now own one (or maybe two) pe
A legmeglepőbb mégis inkább az, hogy van, igen van olyan ember a föld kerekén, akinek egyáltalán nincs mobiltelefonja. Kíváncsi lennék kik azok, és miért nincs. Lassan már nem túlzás hogy egy hajléktalannak is van valamilyen régi mobiltelefonja, jó kérdés persze hogy hogyan töltik, de láttam saját szememmel hogy a hajléktalan úriember csevegett valakivel kissé fennhangon, egy Nokia 3310-esen.

A kérdőívre válaszolók nagyrészének iOS, vagy Android rendszerű telefonja volt, majd következik a Blackberry amely mostanság nem muzsikál túl jól. Európában nyilván Blackberry helyett a Symbian foglalna helyet, de hasonló lehet az eloszlás.

Rohamosan fog nőni továbbra is az okostelefonok terjedése, mert ártól függetlenül lehet már okostelefont kapni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése