Oldalak

2012. március 5., hétfő

Az MWC legjobbjai, egy cikkben

Vége a Mobile World Congress-nek, és rengeteg újdonság érkezett, nagyrészük nagyon hasonló adottságokkal. Az engadget csinált egy listát azokról a készülékekről, amiket látnunk kell, ha esetleg kihagytuk volna az MWC-t.
Nézzük mik voltak a legfénylőbb csillagok idén:

Legjobb okostelefon: HTC One X
Nem meglepő döntés, bár sok hasonló specifikációjú telefon érkezett a ringbe, amik egytől egyig a Tegra 3 megoldására épülnek, egyöntetűen tetszik az embereknek a HTC One X. A dizájn kissé hajlított, amit egy 4.7" kijelző fűszerez meg, HD felbontással. Itt mutatkozott be az új kamera szoftver, ami már videófelvétel közbe is képes csinálni fényképeket, valamint a kameramomdul is elmozdult jobb irányba az f/2.0-ás lencsével.
A Sense 4.0 jelenleg is a legösszetettebb Androidos kezelőfelület, és nagyon szépen össze lett rakva az új verzió is.. Többek között az alkalmazás panelek megjelenésén változtattak, és szerintem sokkal jobb lett mint az eredeti Androidban. Részletesen itt tudtok olvani a HTC újdonságairól.

Legjobb táblagép: Galaxy Note 10.1
Már pletykaszinten létezett a Galaxy Note 10.1, amely létezéséről megoszlottak a vélemények. Egyesek hatalmas telefont vizionáltak, mások elírást sejtettek. Nos, egyik sem jött be, mert a Note 10.1 egy igazi táblagép lett, azzal a különbséggel, hogy kapunk hozzá egy kapacitív stylus-t. Ismerős lehet már a sima Galaxy Note-ból is, sokan feleslegesnek tartják, de be kell látni hogy rajzolgatni sokkal kényelmesebb egy céleszközzel, mint az ujjunkkal.


Legjobb dizájn: Panasonic Eluga
Vékony? Igen. Könnyű? Igen. Vízálló? Igen. Talán már feltűnhetett, hogy nem egy átlagos telefonról van szó ami ráadásul szép is. A Panasonic újra meg szeretné hódítani az öreg kontinenst, és jó úton halad ha ilyen kütyükkel akarja elárasztani a piacot mint az Eluga. A méreteiben sem túl elszállt 4.3"-os 960x540-es kijelző jónak mondható, ami ráadásul Amoled technológiát használ. Sokan szeretik, sokan utálják ezt a kijelzőtípust, de tény hogy színei élénkek. Nem csoda hogy levette a lábáról az egész szaksajtót ez a jövevény, a mindössze 7.8mm-es vastagságával, és különleges átszabott Android felületével. Egyedüli hátrány talán a 2.3-as Android rajta, de remélhetőleg frissíteni lehet később. Azért egy vaku ráférhetett volna, de ezt elnézem egy jó árazás fejében.

Leginnovatívabb telefon: Nokia 808 PureView
Már volt róla szó, hogy az MWC legjobb telefonja ez a készülék lett, egyben a leginnovatívabb is a különleges kamerarendszer miatt, ami elég meggyőző képeket produkál. Vitába lehet szállni ezzel a döntéssel, de egyértelmű hogy hatalmas fejlesztés van mögötte, és igazán egyedit ez hozott az okostelefonok világába. Ennek sokkal több értelme van, mint a processzorok felhúzásának, magok növelésének. Egy kétmagos kütyü jelenleg mindenre elegendő, és csodálkoznék, ha 1év múlva más lenne a helyzet, viszont egy jó kamera nagyon fontos lehet olykor-olykor. Persze dizájn ügyileg meg kell fizetni a jó kamerát. Feltűnő a kissé kiemelkedő rész a kameránál, de ettől még nem lesz használhatatlanabb mint egy 5,3"-os telefon. Kompakt gépek reszkessetek, itt a Nokia 808 PureView!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése