Oldalak

2012. március 15., csütörtök

Hírmorzsák a nagyvilágból

Ma nincs túl sok figyelemreméltó hír, ezért ebben a bejegyzésben összeszedtem, hogy mik történtek a nagyvilágban a mai nap.
Ami talán mind közül a legérdekesebb, hogy a Kindle Fire piaci részesedése 16,8%. Azért is megdöbbentő ez az adat, mert rengeteg táblagép közül lehet választani a piacon, és ebből is látszik hogy az emberek nagyrésze nem akar 140ezer forintnak megfelelő összeget költeni egy másodlagos eszközre. Aki pedig ennyit akar költeni, az megy és viszi az iPad-et, ami szolgáltatások terén magasan vezet, de a szoftver is nagyon kifinomult, és 'smooth'. Talán az lenne a legjobb, ha minden Androidos táblagép maximum 300$ lenne. Szép álom. Mindenesetre azt tudni kell, hogy bár a Kindle Fire egy Androidos tablet, le van korlátozva hogy minél többet költsünk az Amazon Alkalmazásboltjában. Az árat tekintve, még így is nagyon megéri.


Második hír, a Galaxy Minivel kapcsolatos, melynek ára kissé pofátlan. Ez az a készülék, aminek az alsó szegmensben kéne hódítania, ami specifikációk szerint megy is, de az ár szerint nem. Átszámítva 82ezer forintba kerül, ami kissé nevetséges tekintve, hogy a Galaxy Ace 2 (csak hogy maradjunk ugyanannál a cégnél) is hasonló árban helyezkedik el, ami azért sokkal jobb hardverrel rendelkezik. A Galaxy Mini sikeres készülék volt az alacsony ár miatt, de az utód csúfos bukás elé nézhet ezzel az árral. Remélhetőleg csak elírás történt, és ez is a marketing része.
      


Harmadik hírmorzsa, a Blackberry-hez kapcsolódik. Megérkezett azAppWorld-be a Dolphin böngésző 7.2-es verziója, mely nem a legfrissebb, (7.5) de nem kell aggódni, hamarosan behozzák a lemaradást a fejlesztők, bár ez annak is függvénye, hogy mennyire lesz népszerű a felhasználók körében. Aki szeretné letölteni, az megteheti itt.
Hivatalosan is bejelentésre került, hogy a legújabb Blackberry 10 operációsrendszer, elérhető lesz a Playbook-ra 2012 végén. Nemrég érkezett a BB 2.0, ami jelenleg a legfrissebb rendszer a táblagépre, és a felhasználók fele le is töltötte aznap, mikor elérhetővé vált. Látható tehát, hogy nem kissebb hibajavítások érkeznek az új számozásokkal, hanem új funkciók is, mint például a hatalmas lyukat befoltozó e-mail kliens a jelenlegi rendszer esetében.
                               

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése