Oldalak

2012. március 14., szerda

Így fog kinézni a Sense 3.6

Ugye ezt a verziót kapják a tavalyi HTC modellek, amik frissíthetők Android 4.0-ra. Egy kissé átalakul a felhasználói felület, és új szolgáltatások is érkeznek az új Android verzióval. A Sense is okosodik egy picit, tehát mindenképp érdemes frissíteni, lássuk milyen lesz a Sense 3.6.

Kezdőképernyő
                     
Ez itt felettem, a kezdőképernyő ami átment egy kis ráncfelvarráson. Eltűnt a félkör alakú dock, helyette egy teljesen egyenes átlátszó sáv látható, ami jobban beleillik az Androidos világba. Kapunk ezentúl normálisan használható mappát, ami úgy működik mint a sima androidban, rákoppintunk, megnyílik.
Maradtak az ikonok, és a jól bevált óra widget, ami már a HTC védjegyévé vált. Sajnálatos módon az ikonok alatti betűk nem kaptak árnyékolást, így világos háttérrel esélytelen lesz elolvasni a nevüket, ez engem például zavar.
A felső információs sáv szintén érintetlen maradt, nem is kell változnia, működik.

                    
A Home gomb hosszú megnyomására, elénk tárul a csodálatos feladatkezelő, melyhez nem nyúltak a fejlesztők, pont úgy működik mint az alap Androidban. 

Értesító sáv
                     
Sokat változott viszont az értesítő sáv, amely egyen szürkévé vált, és elérhető lezárt képernyőnél is, de alapvetően maradtak az utólag használt alkalmazások felül, aztán a rendszer üzenetek, majd a különböző más értesítések alkalmazásoktól. Az előző verzióban egyébként nem voltak csoportosítva, időrendi sorrendben jelentek meg, de az új verzió hasznosabb.
Kis változáson estek át a gyors beállítások menüpont kapcsolószervei, talán azért mert így jobban beleillik a rendszerbe.
Természetesen egy laza jobbról balra mozdulattal eltüntethetjük a nemkívánt értesítéseket, mint minden Android 4.0-ás rendszernél.

Lezárt képernyő
Ez maradt ugyanolyan tökéletes mint eddig, nemhiába, ami jó azt nem kell bántani. Az Androidos mezőny legjobb feloldórutinjáról lenne szó, amely használata nagyon egyszerű. Egy karikát kell felfelé tolni, és máris a kezdőképernyőn találjuk magunkat. Ha gyorsan kell valamelyik kirakott alkalmazás, akkor pedig egyszerűen behúzzuk a karikába, persze mindezt látványos effektek kísérik.
Megjelent a Face Unlock nevezetű feloldási módszer is, ami az arcunkat próbálja felismerni, majd ha ez sikerül akkor már röpít is a kezdőképernyőre. Ez általában szokott működni, másodpercek alatt felismer az eszköz.

Menü
                       
A menü is kapott egy frissített dizájnt, a 3 alap fül nagyobb lett, de ugyanúgy összes alkalmazás, leggyakrabban használt alkalmazások, és letöltött alkalmazások fül látható.
A fekete háttér szürkés-feketére változott, nem túl nagy különbség, lehet valaki észre sem fogja venni, és
ugyanúgy horizontálisan kell lapozni mint eddig.

A Sense hozta a kötelezőt. Igazodott egy kicsit az Ice Cream Sandwich-hez, de mégis maradt egyedi, jól átlátható felület. Ráfért már egy kis dizájnbéli változtatás a 3.0-hoz képest, amivel szemben sok embernek az a véleménye hogy túl csicsás, túl sok az animáció. Ebből is sikerült egy picit visszavenni, bár nem annyira mint 4.0-ában. Érdemes frissíteni azt kell hogy mondjam, még azoknak is akiket hidegen hagyják az újítások. Sok apróság változott, melyek nem annyira számottevőek, de sok kis újítás sokra megy.

                             

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése