Oldalak

2012. március 7., szerda

Itt az új iPad 3, avagy 'The New iPad'

Megjelent az iPad 3 'The New iPad', ami a várakozásoknak megfelelően 4x nagyobb felbontású Retina Kijelzőt kapott, minek felbontása 2048x1536, valamint Apple A5X processzort ami 2 szimpla maggal, és 4 grafikus maggal hajtja meg ezt a hatalmas felbontású kijelzőt, ami 4x gyorsabb lett így elődjénél.
Vastagságra maradt a 9.4mm, tehát a pletykák nem bizonyultak igaznak a vastagabb iPad-el kapcsolatban.
Az akkumlátor 10 órás üzemidővel bír wifi-n, és 9 órás üzemidővel 4G-n. Kamera terén egy 5 megapixeles lencsével kell számolnunk, amire nem volt hatalmas szükség, de videótelefonálásnál hasznos lesz, és nem mellesleg 1080p-s videót vehetünk fel vele.

Világpremier: Március 16 ezekben az országokban: Egyesült Államok, Kanada, Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Svédország, Japán, Hong Kong, Szingapúr, Ausztrália.
Magyarországon nem sokkal később Március 23-án lehet megvenni, bár az ár még kérdéses. Lehetséges hogy lesz egy kis áremelkedés a gyenge forint miatt. Egyébként az ár változatlan Amerikában:
16GB-499$
32GB-590$
64GB-699$
(Aki 128GB-os iPad-et várt, azt sajnos csalódás kell hogy érje, mert ilyen még egy évig biztos nem lesz.)
Tim Cook és az új iPad



Nagyjából bejöttek a találgatások, egyedül talán a Siri-t fogják hiányolni egyes userek, de őszintén szólva, ez egy nagyon ütős táblagép lett a 2012-es piacra. A konkurencia támad, de hiába, az új iPad-ből semmi nem hiányzik. Eddig is az egyik legjobb ha nem a legjobb tablet volt a piacon, egyetlen negatív pontja talán a kijelző volt, de most minden lyukat bevarrt az Apple, és nagyon nehezen lehet fogást találni az újdonságon.
Külső szempontjából egyáltalán nincs változást, de egy év leforgása alatt 4x nagyobb felbontású kijelző, és 4x erősebb processzor került ugyanabba a házba.
Nem lesz könnyű legyőzni, sőt megközelíteni sem az új iPad-et. Ekkora méretben már sokkal látványosabbak a megakadások Android részről, ami sok ember kedvét elveheti, a Windows 8 tabletek pedig még nincsenek forgalomban. Más kihívó pedig nincs jelenleg.
Külön érdekesség, hogy a neve maradt The New iPad, ami mindenképp hibának fogható fel, főleg az Apple világában. Nem fog szépen mutatni ez a név jövő ilyenkor, mikor jön a következő generációs (4.) iPad. Itt megtekinthető, az Apple hivatalos oldalán hogy, valóban az új iPad-ként hivatkoznak rá. Ez hatalmas baki.

Update: Az iPad 2 16GB marad forgalomban 400$-os áron, ami itthon 118.990Ft. Teljes árlista megtekinthető itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése