Oldalak

2012. május 21., hétfő

A Lumia 900 új kamera funkciói

Ez nem száműzi az eredeti alkalmazást, csak egy kiegészítő egyenesen a Nokiától, de hasznos dolgok kerültek bele, mint például az időzítő, a panoráma mód, sorozatfelvétel, és egy intelligens csoportlövés funkció, mely talán végleg száműzi a belepislogott csoportképeket.
Vegyük először a panorámakép készítést, mely működése nem okoz semmi meglepetést. Arra kell törekednünk, hogy viszonylag egy tengelyen mozgassuk a készüléket lövés közben, természetesen a program kiszámolja nekünk, hogy mikor érkezett el a megfelelő pillanat, s akkor csak egy kicsit meg kell állítanunk a mozgatást. Nem nagy szám, már a Nokia 5800-ban is megvolt ez a funkció, természetesen az eredmény közel sem volt olyan jó mint ez esetben.


A legnagyobb dobás azonban az intelligens csoportfotó funkció, mely készít sorozatban 5 képet, és még arcunkat is felismeri a szoftver. Ebből következik, hogy van lehetőség csak a fej cserélésére, tehát atom biztosan kell tartanunk a telefont, az érdemi használathoz. Látszik a videón is, hogy csak azoknál működik a fej sikeres kicserélése, akik mozdulatlanul álltak. Van gyakorlati haszna, hisz a fotóra váró barátok, nem fognak mozogni miközben egy kamera kacsintgat rájuk. Kivéve talán egy buliban. 

Nem hatalmas újítások, de gyakorlati hasznuk vitathatatlan. Jó talán az utolsót kivéve, mert az a való életben nem biztos, hogy működni fog, mindenesetre lehetőség adott lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése