Oldalak

2012. május 19., szombat

HTC Desire C (Videó)

A Wildfire széria új nevet kapott, bár az elnevezések más gyártónál is igen érdekesen alakulnak. Mint már hallhattátok, a Desire név visszatért, de nem egy csúcstelefon személyében, hanem egy alsókategóriás "olcsó" HTC-ként.
Külsőre engem leginkább a One X-re emlékeztet, főleg ami a hátlapot illeti. Látszik, hogy ez lesz az idei forma, tehát a designereknek nem kell törniük túlzottan magukat továbbra sem. Nincs ezzel különösebb gond, mert az összhatás szép, és letisztult. Ami elrontja egy kicsit a képet, az a kb. 5 forintos vaku hiánya. Könyörgöm miért ezen kell spórolni? Sokszor hasznos tud lenni, és még a tavalyi Wildfire sorozatban is helyet kapott, tehát nem értem.
Átlendülve a vaku hiányán láthatjuk a szoftvert, mely a legújabb Sense felülettel köszön vissza, bár grafikailag kissé lefaragtak róla, hogy a 600MHz-es processzor is megbirkózzon vele akadás nélkül. A HTC nagyon jó az optimalizálásban, ez itt is látszik. Durvább akadások nincsenek, sőt egész folyamatos a működés. Persze ne várjunk csodát, nyilván simán meg lehet akasztani majd a kütyüt, de ez nem az a kategória ahol ez problémát kell jelentsen. Ennyit bír a hardver.
Specifikáció:
- 320 x 480 felbontású, 3,5"-os kijelző,

- Android 4.0,
- 5 megapiceles kamera,

- 600MHz-es processzor,
- MicroSD bővíthetőség, 
- 512MB RAM
- 12mm vastagság



Nem tudom mit jelenthet a C betű a névben, bár valószínű Cheap, mint olcsóság. A 300 dolláros ár olcsónak mondható a HTC eszközök között, de a piacon lehet kapni hasonló hardverű eszközt bőven ez ár alatt is. DE! És itt jön a lényeg, ez egy jól optimalizált eszköz, amin a legnépszerűbb, és sokak szerint legjobb Sense felület fut, ami hatalmas előnyt kovácsol a kis Dézinek. És pont ezért, azt kell mondjam megéri ezt választani, mert inkább ez, mint egy ZTE, ami laggol, rosszul optimalizált, ráadásul még a felhasználói felülete is fapados. Vagy egy Samsung, minek szoftvere hasonlóképp gagyinak hat a Sense mellett, persze szigorúan csak ebben az árkategóriában.
Egyszóval, egy jó árazással (50K) ez egy remek ajánlat lehet, viszont a vaku elhagyásáért hatalmas fekete pont.


1 megjegyzés:

  1. Én inkább adnék feketepontot a 600 Mhz-re. Vaku csak feature a fényképezőhoz, de procit mindig észreveszed, ha lassú :D

    VálaszTörlés