Oldalak

2012. május 9., szerda

Sony Xperia GX, és SX (Kizárólag Japánban)

Egy kis nyálcsorgatás nekünk, Európaiaknak. Sajnos az öreg kontinensen soha nem kerül majd forgalomba ez a két gyönyörű készülék, hisz kizárólag Japánban fogják árulni őket, bár nem bánnám, ha errefelé is hoznának hivatalosan belőlük, persze a megfelelő hálózattámogatással.

Xperia GX: Kissé az ARC, és az Ion stílusjegyeiből épül fel, a szögletes kialakításhoz meglehetősen szépen illeszkedik a kis ív, persze ez erősen szubjektív. Nekem tetszik. Az előlap kiköpött Ion, ami letisztult, de igazából semmi extra, viszont a képernyőn található virtuális navigációs gombok, nem jellemzőek egy Európai modellre sem, ez mindenképp előrelépés, ami hasznos, mert hiába nagy a kijelző, közel vannak a vezérlőgombok, ami megkönnyíti az egykezes használatot.
Specifikáció:
- 1,5Ghz-es kétmagos processzor, 
- 720p 4,6" kijelző (az S-ben is ez a felbontás van)
- 13Megapixeles kamera
- Android 4.0

 
           
Látszik tehát, hogy hardveres téren nincs sokkal előrébb az eszköz az S-hez képest. Az új kameramodulon, és a kijelző méreten kívül nincs változás a motorháztető alatt, viszont a dizájnt az európaiak is szívesen fogadnák.

Xperia SX: Az Xperia S ikertestvére, mely talán kissé konzervatívabb elveket vall, bár még így is egyedi. A sarkok kissé lekerekítettek, és az eltéveszthetetlen átlátszó csík is jelen van, csak vékonyabb formában. Sokkal komolyabb a megjelenése, mint az S-nek, viszont a hátulján reszelhettek volna még kicsit, az elég "üresre" sikerült. Mindent összevetve ez is tetszik, ráadásul a 3,7"-os kijelző kifejezetten üdítő a sok péklapát méretű telefon között, amiket egy kézzel már nehézkesen lehet kezelni. Ezt a dizájnt is elhozhatná hozzánk a Sony, sokan örülnének neki.
Specifikáció:
- LTE hálózatokra tervezett, 
- 100 gramm alatti súly, 
- 3,7" kijelző, 
- 1,5Ghz-es kétmagos processzor, 
- 8Megapixeles kamera, 
- Infra kapcsolat, (nem maradhatott ki, hisz japán készülék)
- Mobil pénztárca, 
- Mobil TV (ez is a japán készülékekre jellemző)
- Android 4.0

Ezúttal kissé irigylem a Japánokat, bár lehet csak az újdonság varázsa. Pont fordítva szokott ez lenni, rengeteg ízléstelen telefont adnak ki arrafelé, és csak a funkciók számítanak sokszor, nem a kinézet. Persze, az egy más piac, már értékrenddel, kultúrával, viszont remélhetőleg valami hasonló vonalon robog tovább a Sony a továbbiakban is. Az egy hardverre épülő architektúra már bizonyított, csak hiányzik még egy 4magos csúcsgép a kínálatból.
Várható megjelenés, nyár.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése