Oldalak

2012. február 28., kedd

HTC újdonságok

Sokan várták a Prémiumkategóriás telefonokat gyártó cég újdonságait, hiszen a Sensation óta nem mutattak be egetrengető telefont. A HTC hivatalos Facebook oldalán javába mentek a találgatások, ezt fokozta még, hogy ment a visszaszámlálás a nagy bejelentésig. A HTC azt nyilatkozta, hogy idén kevesebb telefont adnak ki, de azok egytől egyig ütősek lesznek. Jobb is, hogy egy kicsit visszavesznek a tempóból és a minőségre koncentrálnak inkább.
Három telefonnal készült idén a HTC, név szerint a One X, One S, One V. Sorrenben is így helyezkednek csökkenő sorrendben.
Kezdjük a One X-el, a Sensation családot leváltó zászlóshajóról, ami természetesen 4 magos processzorral kerül piacra. Egy 1,5GHz-en futó Tegra 3 processzorról van szó, amihez 1GB RAM társul.
HTC One X hands-on at MWC 2012
One X
A megjelenítésért egy 4,7"-os Super LCD 2 kijelző felelős, ami nem Pen-Tile technológiát használ, úgyhogy a sasszeműek is örülhetnek.
Android 4.0.3 és a legfrissebb Sense 4.0 tesz szolgálatot a csúcsgépen. Megint annyira átszabták az Androidot, hogy szinte rá sem lehet ismerni. Még a "panelek" sem úgy vannak rajta, ahogy az alap anroidban. Olyan mintha egy teljesen más rendszert használnánk. Nagyon jól sikerült, nem EyeCandy mint a 3.0-3.5, hanem leginkább használható. Sajnos kihagyásra került a Unibody fém, helyette polikarbonát házat kapott a ketyere, ami a minőségnek betesz egy kicsit, de nem katasztrófa.
A képek készítéséért, egy 8 megapixeles, kameramodul a felelős, ami 1080p-s videókat képes rögzíteni.

Talán ez a legjobb telefon összeségében, ami főleg a Sense 4.0 érdeme. Érdemes megnézni mennyire összerakott a szoftveres rész (is).

Másodikként pedig itt van a Sensation méretű kétmagos processzorral szerelt One S!
- 1GB RAM
- 4.3" Super Amoled kiejlző, qHD felbontás
- Snapdragon S4 processzor (dual-core)
- 1,6005mAh akkumlátor

- 43Mbps HSPDA+
- 8megapixeles kamera hátul, VGA kamera elől
- Alumínium hátlap
- 7mm vékonyság
- Beats Audió
Elég összeszedett telefon ez a telefon is, a 2 mag mindenre elég, a Sense 4.0 pedig magáért beszél. Talán a One X egy picit gördülékenyebb, de aki nem szereti a nagy kijelzőt, annak tökéletes választás lehet. Külön plusz az Amoled kijelző, és a fém ház. 110 ezer forintért Best Buy lenne.
One S
A harmadik, egyben a legolcsóbb újdonság, a One V egy régi űrt próbál betömni. A HTC Legend, egy legendásan jó telefon volt a maga idejében, csak hirtelen nem lett utódja. A tulajok elkeseredetten kerestek valami hasonlót, de nem igazán lehetett találni mert akkor már ment a minél nagyobb kijelző készítési verseny. Úgy látszott, a Legenda véget ér. De nem, a legenda visszatér, egy kicsit felturbózva. Na nem kell 4magos processzorra számítani, be kell érnünk egy 1 magossal, amiről egyenlőre nincsenek információk, viszont a külső egyértelműen a Legend folytatására utal. 

Specifikációk:
- 3,7"-os Wvga LCD kijelző
- Android 4.0, Sense 4.0
- 1GHz processzor, 512MB RAM,
- MicroSD tárhely, 4GB beépített memória
- 1,5000mAh akkumlátor
- 5 megapixeles kamera, 720p videófelvétel
- Beats Audió
Látható hogy a kevésbé Tech orientált rétegnek ez a telefon tökéletes választás lehet. A maga módján nagyon jó kis gép, nem beszélve a hagyományok továbbviteléről, arról a formáról, ami még a mai napig is megállja a helyét.

One V

Összesítés: A HTC odatette magát. Ráéreztek hogy mi kell az embereknek. Minden réteg megkapja amire vágyik. Sajnos viszont a ár visszahúzó erő lehet sokak szemében, mert nem valószínű hogy olcsón osztogatnák akármelyik telefont is. Mindenesetre az irány jó. Így tovább!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése