Oldalak

2012. február 26., vasárnap

Huawei Ascend D, az olcsóbb Galaxy Nexus?

Kicsikből lesznek a nagyok, ezt mindenki tudja. A Kínai gyártó úgy látszik elkötelezte magát, és kitűzte a világ meghódítását célnak. Lehetséges hogy sikerrel járnak. Jóval olcsóbban tudják ugyanazt, mint a konkurencia. A MIUI rom hivatalos felkarolása az egyik legnagyobb dobásuk volt. Simeán előfordulhat hogy egy szép tavaszi napon, mondjuk úgy 2-3 év múlva már enyomják a HTC-t. Az idei MWC-re pár ütős modellel készültek, ami bizonyítja elszántságukat ismét.
Első körben megismerhettünk egy négymagos gépet, ami gyorsabb, kompaktabb, jobb hangú és képű, valamint gördülékenyebb legalábbis ami a marketingszöveget illeti. Nem állnak távol egyébként a valóságtól ezek a költői túlzások. A Huawei Ascend D egy nagyon erős gép lett. Mint a neve is mutatja ez egy négymagos eszköz, amin egyébként egy Nexus féle Android fut. Valósznű ez nem marad így sajnos, pedig sokat nyomna a frissítésekbe, ha nem kellene átszabni az épp legfrissebb Androidot. Ezzel tarolhatnának. Mindenesetre a HD kijelző elég meggyőző, méretre is épp elfogadható.
Nem tudok viszont sző nélkül elmenni amellett, hogy kisértetiesen hasonlít a hátlapja a legújabb Nexushoz. Lehet így próbálnak tisztelegni a nagy bátty előtt, egyébként ez nem is állna távol a kínaiaktól, de azért mégis. Illett volna egyedibb átlapot tervezni.
Kissé SGN kópia.
Ami viszont okozhat kellemes perceket, az a sebesség és a gördlékenység. Egyszerűen lenyűgző. Vegyetek róla tanubizonyságot itt:



Ezek után úgy érzem, oda kell figyelnünk erre a gyártóra. Nagyon nagy meglepetéseket okozhat még az elkövetkezendő években.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése