Oldalak

2012. február 24., péntek

A Nokia a legnagyobb Windows Phone 7 gyártó

Egy negyedév telt el, s a Nokia lett a legnagyobb WP7 gyártó. Nem meglepő. A Microsoft eléggé odaállt a  Nokia mögé, többek között x millió dollárt adományozott marketingcélokra, ami eléggé megkönnyíti ezt az eredményt. Emellett persze rengetegen vannak olyanok, akik csak a Nokia név miatt választják a márka jelenlegi zászlóshajóját.
A Lumia sorozat olyan szolgáltatásokkal teszi egyedivé telefonjait, mint például az ingyenes offline navigáció, ami jelenleg más márkájú készülékre nem érhető el. Ezenkívül viszont teljesen megegyezik a konkurencia ajánlataival.
Egy dolog akad még, ami a Nokia mellett szól, mégpedig a külső. Sikerült összehozni a piac talán legszebb telefonját, ami persze erősen szubjektív, de az biztos hogy egyedien szépet sikerült letenni az asztalra.

Lumia 810
A WP7 rendszer önmagában nagyon kötött, a testreszabhatóságot tartják az egyik legnagyobb hiányosságának. A csempék színét lehet állítani, valamint a hátteret feketére, vagy fehérre. A rendszer rajongói erről azt mondják, hogy pont ez adja a rendszer szépségét, letisztultságát. A másik oldal viszont úgy véli hogy ettől rettentően unalmas lesz a platform, hisz minden telefonon ugyan az köszön vissza.
Másik hibának talán azt lehet felróni, hogy az alkalmazások drágák jelenleg a konkurenciához képest. Az alkalmazások számával talán már nincs probléma, sőt a minőség is rendben van, és a fontosabb alkalmazások elérhetőek, de a borsos ár nem feltétlen tesz jót a fejleszőknek.
Tény, hogy ez a legújabbm legfrissebb "élő" operációs rendszer, és még kell egy kis idő míg kiforr. Kíváncsian várjuk, mi lesz a vége.
Mindenesetre akárki akármit mond, az iOS-el egyetemben, ez az egyik "legsmoothabb", legstabilabb, leggyorsabb rendszer jelenleg, amit vagy imádni, vagy utálni lehet, de semmiképp sem közömbös.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése