Oldalak

2012. február 8., szerda

Fehér Nokia N9

Nem nagy szám, hogy megjelenik egy telefon fehér színben, de ez nem csak egy telefon számomra. Ez egy N9, amin a Meego rendszer egyik fajtája fut, és hogy ez miért olyan nagy szó?
Önmagában ez a rendszer különbözik minden eddigitől, mégis ismerős lehet. A menü ugyanúgy ikonrácsos, de a kezelés valami elképesztően jól van megcsinálva. Nincs home gomb, vissza gomb, keresés gomb, csak egy kijelzőt feloldó billentyű és a hangerőgombok. Úgy tudunk egy programból kilépni, ha elhúzzuk jobbról balra például. Ez most leírva lehet hogy furán hangzik, de használat közben nagyon meggyőző. Ez is egy olyan telefon, ami már bőven ott van a toplistán felhasználóélményben. Senki nem csinált még ehhez hasonló oprendszert, és nem is fog, hisz sajnos a Nokia nem ad ki több meegoo-s telefont. Nem mai hír, de úgy éreztem egy post-ban meg kellett emlékeznem erről a telefonról.
Talán mégsem kell annyira temetni a platformot, ugyanis frissítések még egy darabig fognak jönni hozzá, csak nem túl pozitívak a kilátásai a rendszernek, ezért kevesen merik bevállalni. Nyilván a fejlesztők is elállnak a rendszertől egy idő után, és az egész bedől. Viszont akinek megtetszik, és bevállalósabb, az biztos nem jár rosszul vele. A fontosabb alkalmazások rendelkezésre állnak jelenleg, és még vannak fejlesztői a rendszernek.
R.I.P Meego-s Nokia 2011-2011
Egy igazi unikum ez, és nem érdemli meg az enyészetet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése