Oldalak

2012. február 3., péntek

Napi telefon: Galaxy Nexus

Sokak szerint ez a legjobb androidos telefon jelenleg. Persze nem feltétlen azért, mert nagy kijelzője, és 2 magos processzora van, hanem azért mert ez egy referencia modell, amit ugyan a samsung gyárt, de a google kezeskedik a frissítések felett, ami azt jelenti hogy 2 fő verziót megkap biztosan. Tekintve hogy a fő verziók évente jönnek ki, ez 2év biztos supportot jelent.
Ezzel a modellel jelent meg hivatalosan az Android 4.0, ami vegyíti az Android 2.3-at, és 3.0-t. Ugye a 2.3 egy telefonokhoz szánt rendszer, a 3.0 pedig táblagépekre van optimalizálva. Végre van egy egységes kinézetű, és verziószámú rendszer, ami elsőre furcsa lehet egy laikusnak, de jobban belegondolva az a legésszerűbb ha azonos verziószám alatt fut az összes Androidos kütyü.
Az árát persze megkérik, ugyanis jelenleg 150.000-180.000 Forint között lehet hozzájutni, ami nem kevés pénz, de azt kell hogy mondjam megéri.


-Előnye: Folyamatos rendszerfrissítések a Google jóvoltából, ami 2 év biztos támogatást jelent.
-Fun Fact: Hiába vásárolja meg az ember szolgáltatónál a telefont, az minden esetben kártyafüggetlen, mert a szolgáltatók nem nyúlhatnak bele a rendszerbe.
-Hátrány: Talán csak a 16GB fix memóriát rónám fel, ami nem bővíthető. Elég gyorsan leszippantják a fotók, videók, appok ezt a tárhylet, de nem vészesen kevés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése