Oldalak

2012. június 13., szerda

iOS 6 Béta (videók)

Elvileg 200 újdonság található a legújabb iOS-ben, és a legfőbb újításokról már beszéltünk, de működés közben még nem láthattuk a rendszert. Én sokkal nagyobb dolgokra számítottam, mint például az OSX-ből ismert DashBoard átültetése legalább iPad-re, de csak pár új dolog érkezett.
Olyan érzésem volt, mintha ez csak az 5.2-es verzió lenne, főleg azok után, hogy 2 olyan dolog is bekerült, ami itthonról elérhetetlen egyenlőre. Ugye az egyik a Siri felokosítása, ami nem pont a mi magyar akcentusunknak teremtetett, a másik pedig az online jegyfoglalás lehetősége, plusz a foglalásaink csoportosítása. Ez Amerikában működni fog, de itt keleten még biztos nem, legalábbis egy darabig. A frankó 3D térképekről nem is beszélve, amivel remekül "berepülhetjük" San Francisco-t, de aztán szomorúan kell konstatálnunk, hogy ez csak egy jól kinéző cucc nekünk egyenlőre, semmi több.


Kissé keserű lett ez a poszt, de gyakorlatilag tényleg semmi egetrengető fícsör nem érkezett amit 100%-ig kihasználhatunk itt, keleten is, mint például az értesítési rendszer az iOS 5-ben. Ezt a frissítést, inkább a kis apróságok frissítéseként fogják emlegetni.
Hozzá tartozik az igazsághoz, hogy kissé átrajzolták az időjárás, a zene, és a tárcsázás menüpontokat, és frissítettek egyet az App Store kinézetén is tehát aki már unta az 5 éve változatlan felületet, annak egy kis megnyugvást jelenthetnek ezek, úgy kb addig amíg hozzá nem szoknak. Ráfért már egy kis ráncfelvarrás a felületre, ez egész jól sikerült, és már ideje is volt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése