Oldalak

2012. június 25., hétfő

Nokia Air - Meglepő fordulat

A Nokiának mostanában nem megy a legfényesebben, hisz régebbi húzóágazatát a Symbian rendszert próbálja fokozatosan leépíteni, és nyitni a Windows Phone felé, mely jelenleg alacsony piaci részesedéssel bír, és megosztja az embereket.
Ők is látják, hogy a WP7 nagyon nehezen indul be, és a Nokiának mindene van csak ideje nem. Ha nem akarnak csődbe menni, akkor lépniük kell valamit, és talán pont azt, amit ebben a videóban láthatunk.


Már maga a rendszer neve is Air, ami sugallja a légies mozgást, a szemetgyönyörködtető animációkat, és a folyamatos működést. A telefonok formatervéről nem is beszélve, amik szintén eléggé elrugaszkodnak a valóságtól, főleg a 0:44-nél látható jelenet.
Persze főleg a rendszeren van itt a hangsúly, mely egy kicsit az Android és az iOS keveredése. Letisztult ikonok, és élő widgetek egy helyen, melyek valamelyest kategorizálva vannak mint látható, tehát külön lapra jut egy kategória, és azon belül sorakoznak az alkalmazások.

Remek koncepció, és ha Szeptembetben bemutatásra kerül az első béta szoftver, ami hasonlóképp működik majd, akkor számolni kell a Nokiával újra. Meglátjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése