Oldalak

2012. április 17., kedd

Hűvös a levegő a Nokia Lumia család, és a WP7 körül

A szolgáltatókat egyszerűen nem győzi meg a Windows Phone 7. Egy nevét inkognitóban tartó vezető szerint, senki nem megy be a boltba, hogy egy Windows telefont szeretne venni. Sok előnye van a WP7 rendszernek, például gyors, és teljesen más élményt nyújt mint eddig bármi, de az úgynevezett csempék, nagyon megosztóak, megváltoztatásukra nincs gyári lehetőség.

Ami nagyobb probléma, hogy minden Windows Phone 7 telefon ugyanúgy néz ki szoftveresen. Előre megadott csempeszínek, ugyanazon alkalmazások...stb. Nem húzhatnak fel a gyártók egyedi felületet, minek hátránya, hogy láttam már érzést kelt sok emberben.
Egy első generációs Lg Optimus 7, ugyan azt a felhasználói élményt adja, mint egy Lumia 900. A rendszer verziója is teljesen megegyezik, maximum van egy-két alkalmazás, amiket gyárilag pakol bele a gyártó, például Nokia Drive, de ezek nem érik meg a magas felárat.



Egyéb, nem túl szívderítő dolgok:
-Sok fizetős alkalmazás, melyek ráadásul drágábbak is, mint a konkurens ajánlatok.
-A Lumia 900 kijelzője nem fehér, hanem kékes-fehér.
-Zune nélkül megáll az élet.

Látható tehát, több oka van, hogy csak 2millió Lumia telefont adtak el az előző negyedévben, és nem véletlen az alacsony piaci részesedés sem, mely sok fejlesztőt riasztott el a platformtól.
A Microsoft is látja ezt, és valószínűleg lépéseket fog tenni a végső megsemmisülés ellen, például kicsit lazít a megkötéseken, bár még úgy is kérdéses, van-e esély az Android és iOS szeleteinek meghódítására?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése