Oldalak

2012. április 19., csütörtök

Mire lesz Windows Phone Apollo frissítés?

Közelgőben van a Windows Phone 7  következő frissítése, ami Apollo névre hallgat. Nem igazán tudni még, hogy mit tartogat számunkra, bár a több magos processzorok kezelése, nagyobb felbontású kijelzők támogatása, már biztosnak mondható.
Mostanság ellentmondásos nyilatkozatokat lehetett hallani arról, hogy mely készülékekre lesz elérhető a szóban forgó frissítés. Nos, úgy gondolom óriási hiba lenne nem kiadni ezt, az összes eddigi Windows Phone 7 alapú telefonra. A hardveres megkötésekért cserébe szinte elvárható a hosszútávú támogatás, ahogy például az Apple is csinálja. Elméletem szerint az elsőgenerációs készülékek megkapják majd az Apollo könnyített verzióját, azaz le-lecsippentenek majd új funkciókból, ezzel sarkallva a felhasználókat a váltásra, már ha tényleg nagyon fontos dolgokat hagynak ki.
A második generáció pedig természetesen megkapná a teljes Apollo élményt, hisz kevesebb mint egy éves eszközökről beszélünk.
Ha elméletem beválik, akkor viszont mégjobban érvényes lesz az, ami már most is érzékelhető. Az embernek miért kéne súlyos százezreket költeni egy Lumia 900-ra, ha jóval olcsóbban megkaphat egy -tudásban ugyanolyan- LG Optimus 7-et? Nem éri meg a gyártóknak, ha nem tudnak keresni a termékeiken.
Az iOS eszközöknél működik az a taktika, hogy a régebbi eszközökre is legalább 2 évig jön a támogatás, hisz hatalmas profit van rajtuk, tehát az Apple-nek az is bőven megéri, ha az emberek csak iPhone 4-et vesznek, 4S helyett. És az elmélet is hellyel-közzel innen ered, hisz az iPhone 4 például nem kapta meg a Siri hangfelismerő rendszerét, ami valljuk be nem katasztrófa, ettől még van olyan jó -és gyors- mint a 4S. Mivel a túlárazottság azért a WP7 telefonokról nem mondható el, ezért hosszútávon nem éri meg támogatást biztosítani, viszont enélkül, az emberek nem fognak bizalmat szavazni a rendszernek. Sakk Matt helyzet, remélhetőleg pár hét múlva okosabbak leszünk.

           
Összehasonlításképp, íme egy videó. Lg Optimus 7 (első generáció) VS. Nokia Lumia 800 (második generáció).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése