Oldalak

2012. április 2., hétfő

HTC Sense 4.0 (videó)

Akik látták már a Sense 3.6-ról készült iromományt, azokat nem fogja túl nagy meglepetés érni a szoftvert illetően. A legújabb Sense, sokkal közelebb van az alap Androidos kezelőfelülethez, de mégis megőrizte egyediségét, és igényességét. Kissé leegyszerűsödött a használat, és a widgetek is kaptak egy kis ráncfelvarrást.
A dokkon 4 ikon van, melyre akár mappákat is tehetünk. Ez szakított a félkör alakú dokkal, ami generációk óta, képviseltette magát, a droidos HTC-ken.
Másik, ami nagyon tetszett, a panelek kinézete, és használata. Az alap Androidban, nem téglalapokat kell jobbról balra mozgatni, hanem négyzeteket fentről lefelé. Sokkal jobb a HTC megoldása, ráadásul nagyobb így az alkalmazások képe.

Animációk terén nincs előre, se hátralépés. A 3.6-ban is kissé visszavettek már, a sokak szerint "giccses" animációkból, ami jót tett a rendszernek. Hállelúja!
Kissé átszabták a beállítások menüpontot. Fehér háttéren, vannak a menüpontok, minden kontrasztos és átlátható. Sokak átsiklanának felette, de nekem kifejezetten tetszik, hogy nincs Overglow effekt, helyette harmónika szerűen jeleznek a menüpontok, hogy HÉJ! Nincs tovább!
    Kameraszoftver terén, van egy csokor pozitív változás. Az első, hogy a kameraikon megnyomása után, 1 másodpercen belül, ellőhetjük a képet. Semmi animáció, semmi sallang.
Másik, hogy videófelvétel közben készíthetünk fényképeket, ami egyenlőre ritka mint a fehérholló. Mivel szoftveres újítás, ezért valószínüleg a konkurensek hamar átveszik.

A zeneszoftver végre felér egy zene kuckóval, azaz Music Hub-al, ami tartalmaz egy internetrádiót, egy zenefelismerő programot, egy zenevásárlásra szolgáló programot, a telefon saját zenéit, és egyéb hasznos zenével kapcsolatos dolgokat. Remek!
Egy videó, többet ér minden szónál, úgyhogy nézzétek meg a rendszert működés közben. Szerintem jelenleg ez a legjobb Androidos UI, de az igaz, hogy nagyon jó alapból építkeztek, és nem sikerült elrontani. 10/10.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése