Oldalak

2012. április 18., szerda

Vélemény: HTC One S

Vékony, könnyű, formás. Tökéletes nő lenne, ha annak teremtették volna, de valljuk be telefonnál sem másodlagos dolgok ezek, főleg ami a  hordozhatóságot illeti. Egy szupervékony telefonról beszélünk, minek vastagsága mindössze 7,8mm, ráadásul a minőségérzetet tovább erősíti az Unibody kialakítás. Remek méret, remek hardver, még remekebb szoftver jellemzi ezt, a zászlóshajó alatt elhelyezkedő modellt. Csapjunk is a lecsóba, a szokásos szempontok alapján.
           HTC One S review
Külső: A HTC-t mostanában sok kritika érte, amiért dizájn terén nem képesek alkotni a konkurenciához képest. Sajnos egyet kellett értenem a lázongó szavakkal, valóban kissé unalmas volt már, hogy minden készülékük nagyjából ugyanazt a külsőt kapta. Rendben, nyilván látszódnia kell, hogy egy HTC-ről van szó, de sokszor lehettek volna kissé merészebbek is a tervezők.
A One S sem tagadhatja le származását, mégis ha közelebbről megnézzük látható, hogy például az elülső hangszóró átment egy kisebb ráncfelvarráson. Megváltoztak a kezelőgombok is, melyekből már csak 3 várja az ujjbegyeket. Az új Android miatt, ez szinte kötelező kör volt, mert így sokkal jobban illeszkedik az Android 4.0 felhasználóélményébe. A hátlap átmenetes lett a szürke modellnél, ami talán a fiatalokat célozza meg, de ez sem volt jellemző, korábban a HTC csak komoly színvilágú eszközöket tett le az asztalra. Galéria.
Ami rettenetesen nagy pozitívum, az a méret. Sok embernek elege van már abból, hogyha normális méretű okostelefont akar, be kell érnie a középkategóriás hardverrel. A One S kijelzője mindössze 4,3" ami még a használható kategóriába esik sokaknál, mégis kap egy 2012-es hardvert, ami mindenre elég.

       
Hardver: Nem állunk rosszul e-téren sem, hisz egy Qualcomm MSM8260A Snapdragon processzor duruzsol a gépben, ami kétmagos, és 1,5GHz-es teljesítményével felveszi a versenyt minden eddigi okostelefonnal a piacon, magyarán bőven elég lesz mindenre.
A kijelző, egy 540x960 képpontból álló AMOLED panel, ami eléggé megosztja az embereket telített színei miatt, azért nem sorolható a bóvli kategóriába.
Sajnálatos módon, a belső memória 16GB, mely nem bővíthető. Ez egy nagy-nagy fekete pont, főleg annak tudatában, hogy a felhasználók számára csak 10GB érhető el a multimédiás tartalmak számára, valamint 2,2GB van az alkalmazások telepítésére.
A kamera elég mindenre, bár bevallom, jobb minőségű képekre számítottam. A hatalmas beharangozás után, hogy egy új optikát készítettek, ami sokkal több fényt enged be, és a remek bemutatóképek láttán, azért én többet vártam. Nem rossz ez így sem, csak a bemutatóképekhez képest csalódás egy kicsit. A Mobilarena tesztje szerint is kissé elmarad a kamera az elvárásoktól, hisz sok a zaj, és sok a zajszűrés.

        
Szoftver: Akinek volt már valaha HTC-je, az tudhatja, hogy a Sense felülettel nemigazán lehet mellényúlni, ami most sincs ez másképp. Az új Sense egyszerűen remek lett, melyről részletesen itt olvashattok. Letisztultabb lett, eltűntek a sokak által egyszerűen csak giccsesnek vélt animációk, és sokkal jobban rámentek a használhatóságra, miközben az egyedi Sense jelleg megmaradt. Azt hiszem, nem is kellene ennél több, vagy jobb egyenlőre. A One S képernyőképek, itt.
Aki aggódna a bővíthetőség miatt, annak talán egy kis vigaszt nyújt, hogy a Dropbox nevezetű felhő alapú szolgáltatás, ingyen 23GB tárhellyel dob meg minket, a legújabb HTC telefonunk mellé. Sokan idegenkednek a felhő alapú szolgáltatásoktól még, de nekem például sokszor jól jött, szóval csak megszokás kérdése az egész.

       
Összegzés: A HTC One S egy remekül összerakott telefon lett, mely nem csak szép, hanem erős is. Népszerű lehet barátságos mérete miatt, valamint a tény miatt, hogy alig gyorsabb nála a zászlóshajó One X. Kissé kiábrándító lehet viszont egyeseknek, hogy AMOLED kijelzőt kapott, valamint, hogy nem bővíthető. Úgylátszik ez a nem-bővíthetőség lassan már trend lesz az Androidos gyártók között is, ami nem lenne baj, ha kínálnának alternatívát, mondjuk egy 32GB-os modellt.
Mindenesetre aki csúcs Androidot akar, normális méretben, annak nem kell sokáig gondolkoznia, mert itt van.
            
Via - Engadget.com, mobilarena.hu

2 megjegyzés:

  1. Miért kiábrándító az AMOLED? Az S-LCD után igazi felüdülés, hiszen végre lesznek színek a kijelzőn és normális feketék, amiket eddig a HTC tulajok csak hírből ismerhettek..

    VálaszTörlés
  2. Személy szerint nincs bajom az AMOLED megjelenítőkkel, azonban sokakat zavar a túlszaturált színvilág. Szinte szebb mint a valóság. Leginkább ezt szokták felhozni az AMOLED ellen.
    Másik, hogy a fehér szín jóval többet eszik ezeknél a megjelenítőknél, ami nem hasznos PL böngészés közben, ahol a weboldalak nagyrésze fehér.

    Ízlés kérdése melyik megjelenítő a jobb, nem vagyunk egyformák.

    VálaszTörlés