Oldalak

2012. április 27., péntek

Samsung Galaxy S3 - Mit tudunk eddig biztosra?

Nemsokára megcsodálhatjuk a Samsung legújabb csúcskütyüjét, ami rettenetesen nagy hype-nak örvend. Naponta jelennek meg koncepciók, pletykák az új készülékről, ráadásul még maga a gyártó is húzza egy kicsit az emberek agyát, visszaszámláló órával, aminek letelte után szintén nem tudunk meg semmi érdemlegeset.

Nemrég, bemutatták az SGS3 lelkét, pontosabban a processzorát, amiről azt kell tudni, hogy 32 nanométeres gyártástechnikával készül, amitől kedvezőbb fogyasztást várhatunk, valamint 4 magja van, és maximális órajele 1,4GHz. Hangoztatták a bemutatón, hogy a kétszer nagyobb teljesítménynövekedés ellenére, nem fog gyorsabban merülni a készülék. Elviekben ugye csak 1 mag működik, ha nincs teljesítményigényes feladat a háttérben, tehát ez elméletileg egyértelmű lenne, azonban fórumos beszámolók alapján, az Androidos programok sokszor rosszul vannak megírva, azaz száz százalékon pörgetik a processzort feleslegesen, mivel képtelenség 10-15 féle processzorra optimalizálni. Viszont a 4 mag száz százalékon pörögve, már biztos nem lesz energiatakarékos, tehát jó lesz előbb ezt letisztázni. Ez kissé alaptalan félelemnek tűnhet, de a kérdésben majd csak megjelenés után leszünk okosabbak, mindenesetre számolni kell vele, és örülni ha esetleg mégsem így van.
Mi Európaiak megint a jobban járunk egyébként, hisz Amerikában nem a négymagos szuperprocesszor jár a kütyükbe, hanem "csak" egy kétmagos Snapdragon S4. Pontosan ilyen chip található egyébként a HTC One S-be is, és szépen muzsikál, de a kinti tech réteg biztos nehezményezni fogja a döntést.

Így fog kinézni?
A külsőt illetően, számtalan koncepció került elő, némely olyan érzést kelt, mintha a Star Trek című sorozatból repült volna közénk. Nem biztos, hogy annyira nagy dizájnbeli eltérésre kell számítanunk, hisz a Samsung általában e-téren nem szokott jeleskedni. Kitettem már egy egész hihető videót, specifikációval együtt, én valami ilyesmire gondolok, de inkább várjuk meg a hivatalos megjelenést, felesleges találgatni.

Jól sikerült a Samsung Hype-gépezete, nálam is az elmúlt hónapok legolvasottabb Postja lett a fentebb linket találgatásból. Hardveres gondok nemigen lesznek, az már elsőre látható, hisz a nagy előd is viszonylag röccenésmentesen működik. Hamarosan fény derül mindenre.

Vagy így?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése