Oldalak

2012. április 19., csütörtök

Mozzilla: A brazilok próbálhatják ki először a Gecko Operációsrendszert

Mi is az a Gecko? Nem más, mint egy HTML 5 alapú rendszer, ami egyenesen a Mozzilla műhelyéből származik. Lehetett már látni róla egy kisebb demó videót, bár akkor még nagyon kezdetleges volt, és sok funkció nem működött. Most viszont úgy néz ki, kezd végleges formát ölteni, hisz ha minden igaz, a Brazil Telefonica árulni fogja 2013 elejétől. Úgy látszik meggyőzte a rendszer a fejeseket, ami érdekes abból a szempontból, hogy elvileg minden nyitott bootloader-es Androidra fel  lehet majd telepíteni, legalábbis ezt állították a bemutatón, amin először lehetett látni működés közben a rendszert. Lehetséges, hogy idővel le lesz védve, és csak a teszt fázisban lehet feltelepíteni Androidos telefonokra, mindenesetre az alábbi videón, egy Samsung Galaxy S2-n mutatkozik be a legújabb operációsrendszer.
Egyenlőre nem tudni milyen hardverrel fog kijönni az első Gecko-t futtató készülék, sajnos erre a kérdésre nem válaszolhatott a vezérigazgató, de csodálkoznék ha nem lenne erős vas alatta.

                  
Sokkal konzervatívabb rendszernek néz ki első blikkre, nem formabontó külsőleg, mint a Windows Phone 7. Mivel keveset láthatunk a nagy egészből, ezért nem vonnék le messzemenő következtetéseket az Alpha verzió alapján, meglátjuk milyen lesz a fogadtatás, milyen lesz használni, mivel fog elütni a többi rendszertől. Ha semmivel, akkor könnyen a WebOS sorsára juthat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése