Oldalak

2012. szeptember 19., szerda

Két új WP8 alapú HTC... vagy inkább Lumia?

A mai nap folyamán két új HTC-ről került le a lepel, az egyik a 8X, a másik a 8S. Igazából nem mennék bele végletekig a specifikációkba, mert mindenkinek egyből a Nokia (és a Sony) jut eszébe a telefonokról, de erről egy kicsit később.

Nos az erősebbik változat, mint mondtam 8X névre hallgat, és egy 4,3"-os Super LCD 2 kijelzőt kapott, (341ppi) amit megfűszerez az 1,5Ghz-en ketyegő Snapdragon S4 processzor. Ez így elég ütősnek hangzik, és valójában az is, bár hihetetlen, hogy mostanság minden telefon Snapdragon S4 processzort kap. Az akkumlátor azért lehetne erősebb, mert az 1800mAh nem tűnik valami erősnek így ránézésre, de majd kiderül. A belső memória 16GB, ami nem bővíthető memóriakártyával.

8X

Íme tehát ő lenne a HTC 8X, amire ha nem raktak volna HTC feliratot, simán egy új Lumiára voksoltam volna. Ebben a telefonban semmi HTC-s nincs, és szerintem ezek a vad színek sincsenek jól eltalálva. Most akkor a HTC-nek is megtetszettek a színes Lumiák, vagy mi lehet? Gondolták, miért is ne, csináljunk mi is színes telefonokat. Ebben csak az a vicces, hogy ez abszolút szembe megy az eddigi HTC elvvel, ami a komolyságot, és jó anyaghasználatot jelentette. Értem én, hogy kell valami kis vérfrissítés, mert az eladásokat mostanság felszívja az Apple és a Samsung, de ez azért tényleg durva. Jut eszembe anyaghasználat! Természetesen fémnek semmi nyoma, be kell érnünk polikarbonáttal műanyaggal.
Élvezzük a további színeket:
8X
8X

Kapunk ezen felül egy még fiatalosabb 8S-t is, ami szintén követi ezt a színes trendet, ráadásul itt már nem csak egyetlen színről van szó, hanem különböző változatokról.
A 8S egyébként egy 4"-os WVGA kijelzőt kapott, amit strapabíró üveg véd, 5 megapixeles kamerát, és egy 1Ghz-en ketyegő S4 processzort kapott, amivel a középmezőnyben szeretne hódítani, és nagy esélye is van rá. Szerencsére itt már kapunk MicroSD bővíthetőséget 32 GB-ig, és egy kis Xperia U életérzést is.

8S

8S

8S
A HTC tehát úgy néz ki körül nézett a piacon, és a jónak vélt dolgokat büszkén átemelte, nem foglalkozva a várható negatív kritikákkal. Végül is, a jó művész lop. Lehet, hogy egy teljesen más elveken alapuló (fiatalosabb) HTC kezdi bontogatni szárnyait? Úgy néz ki.

Bónusz: Megnéztem a HTC-t kedvelő felhasználók mit szóltak az új készülékekhez, nem lesz nagy meglepetés: (hahahaha)

Katt a nagyobb képért!

És végül aki nem követné a mobilos eseményeket, annak röviden itt van pár összehasonlító kép: 
8X Vs. Lumia 920


















8S Vs. Xperia U

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése