Oldalak

2012. szeptember 12., szerda

Apple iPhone 5 - lehullt a lepel (update: videó)

Ezt is megértük, itt az új iPhone 5, ami igazából semmi meglepetést nem hozott magával, hisz a dizájn már hónapokkal ezelőtt megjelent mindenféle leak fotókon, a hardvert pedig ki lehetett következtetni, tehát ennek, meg ennek a posztnak megfelelően nagyjából minden bejött.


Összefoglalva a hardver kétszer erősebb lett az A6-os Apple processzornak köszönhetően, bár hozzáteszem a sebességgel a 4S esetében sem volt különösebb probléma. Ami talán fontosabb mindennél, az az új kijelző, amely 4"-osra hízott, (326ppi) és a képarány 16:9 lett. Minden alap alkalmazás frissítve lett erre a képarányra, a Store-ban lévők pedig majd kapnak egy frissítést, hogy kihasználják a plusz területet. A képernyő csak hosszában növekedett, ezért kaptunk egy új ikonsort, és további hasznos területeket, például a naptárban. Elvileg a képernyő növekedés közben, odafigyeltek az ergonómiai szempontokra, azaz az egykezes használatra, ami elviekben továbbra is lehetséges lesz, bár ez nagyban függ az ember kézméretétől.
A dizájn változott egy kicsit mint ahogy látjátok, de nem mondanám újnak. Oké, vékonyabb lett 20%-al, kapott egy fém hátlaprészletet, de körülbelül ennyi is. A 3 felé darabolt hátlap nagyon megosztja a nagyközönséget, de szerintem nem fog ez rosszul kinézni, és meg kell érteni, hogy a fizika törvényeit nem lehet átírni, mert ha teljesen fém lenne a hátlap, nagy eséllyel árnyékolná az antennákat.


A kamera maradt 8 megapixel, fícsörként kaptunk panoráma módot, és sötétebb helyen is remek képeket ígérő optikarendszert.
Ahogy arra már számítani lehetett megváltozott a dock csatlakozó, ami egyébként 2003 óta változatlan volt már az iEszközökön, tehát ideje volt már kisebbre, modernebbre cserélni. Akik a régi kiegészítők miatt aggódnak, ne tegyék. Természetesen lehet majd kapni átalakítót. Egyébként az új csati gyorsabb lesz mint az elődje, hurrá!
Kitérnék még a Jack csatlakozóra, ami alulra került, ez nekem különösebben nem is tűnne fel, de sokan sírtak emiatt már sok fórumon, hogy ez mekkora kicseszés. Szerintem megszokás kérdése, de lesz pár ember akit valóban zavarni fog. Bár azért nem hinném, hogy ez Dealbreaker lesz.


A meglepetések órája elmaradt, hozták a kötelezőt ismét, de a WOW érzés nálam elmaradt. Magyarországon Szeptember végén lehet majd hozzájutni a készülékhez, a szokásos áron.

Mi változott?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése