Oldalak

2012. október 30., kedd

Google Nexus 4

A tegnapi vihar miatt elmaradt sajtótájékoztató alanyait már többet nem titkolja a Google, ugyanis egy blogpost keretein belül, megmutatott minden új Nexus eszközt. Az első alany, a Nexus 4, amit szinte már ismerhetünk is, mert már hónapokkal ezelőtt kiszivárgott a specifikáció, és a külső is. Az Android 4.2 alapokra építkező új referenciakészülék meglehetősen izmos lett, ráadásul külsőre is ezerszer szebb lett, mint az előd (Galaxy Nexus).


Kezdjük a fontosabb specifikációkkal. A kijelző 4,7"-os, felbontása 1280x768 pixel, ami ráadásul egy IPS panel, tehát erre nem lehet panasz. A processzor egy Snapdragon S4 Pro, ami az egyik legjobb a piacon. A kamera 13 megapixelesre nőtt 8 megapixeles lett, bár ez nem garantálja a tökéletes minőséget, azért jó hírnek számít. 
Belső memória szempontjából már nem ilyen vidám a helyzet, ugyanis egyenlőre 2 féle verziót lehet majd kapni, a 8GB-os változatot 299 dollárért, és a 16GB-os verziót 349 dollárért. Mindkettő nagyon kevés, egy ilyen szintű telefonnál alap lenne egy 32GB memória, vagy memóriakártyával való bővíthetőség, de semmi. Oké,az árak jóra sikerültek, de azért lehetne egy 32, vagy 64-es változat is jó pénzért. Szerintem lesz is később.
 Akit részletesebben érdekelnek a specifikációk, az katt ide. 

Dizájn szempontjából sokat fejlődött a Nexus 4. Ez a legszebb Nexus telefon, főleg ha az egyenes hátlapot nézzük, ami ráadásul kissé csillog is. Sokan semmitmondó dizájnnak fogják nevezni, szerintem viszont simán van olyan szép, mint egy HTC One S.






Mit is mondhatnék összegzésképp? Nagyon-nagyon-nagyon jó lett ez a telefon, mind külsőre mind belsőre, ráadásul az ára sincs az egekben, ami nagyon sok felhasználót vonzhat. A belső memória úgy gondolom kevés, de még éppen elég lehet. Jó, nyilván nem a 8GB-os verzió, hisz ott már támaszkodnunk kell a felhő alapú szolgáltatásokra, de egy 16-os változat még határeset.
A videóról látható, hogy sebességgel nincs probléma, ez a felturbózott Jelly Bean fürgébb mint valaha, ráadásul jött néhány új fícsör is bele. ( A videón látható)

2 megjegyzés:

  1. A kamera csak 8 megapixeles. Arról nincs hír, mennyiért lehet majd beszerezni Európában?

    VálaszTörlés
  2. köszi, igazad van, javítottam.
    hivatalos itthoni ár nincs még, de az árak így alakulnak Európában (bruttó): 299/349€ háttértártól függően.

    VálaszTörlés