Oldalak

2012. október 23., kedd

iPad 4, és iPad Mini

Ma bejelentett az Apple egy rakat új számítógépet, mint például a 13"-os Retina Macbook Pro-t, és az új iPad-eket. Én az új iPad Minit vártam, hogy őszinte legyek, és természetesen jött is.
Ne haladjunk ennyire előre, kezdjük a negyedik generációs iPad-el, ami megkapta az iPhone 5 hardverét, az A6X processzort, és kapott egy gyorsabb Wifi modult. Az előző 'The New iPad' néven ismert eszközt pedig kinyírták, azaz már nem is lehet kapni a hivatalos online boltban. Hogy miért? Valószínüleg nem tudják olyan olcsón adni, mint a kettes iPad-et. Érthető.


Beszéljünk egy kicsit az iPad Miniről, hisz ez az új termék, és szerintem sok embernek elég egy ekkora eszköz is. A kijelző méret ugye 7,9", amire 1024x768-as felbontás jut. Ez pontosan akkora, mint az iPad 2-ben, tehát a játékokat, alkalmazásokat nem kell újra átírni. Ennek azt hiszem mindenki örülhet. Egyébként a Mini sokkal közelebb áll az iPad 2-höz, hisz a processzor, és a kijelző felbontása is ugyan az a két eszközben, csak a mini képe szebb a kisebb kijelző miatt.
A Nexus 7 ellen harcba küldött gép legérzékenyebb pontja az ár ugyebár. Hát itt sajnos csalódást fog okozni a gép, hisz a legkisebb háttértárral rendelkező gép 329 dollártól indul, ami magyar forintra átváltva + az adókat beleszámolva kb. 100.000 Forint. Ugye ez egy 16GB-os verzió, és körülbelül másfélszer kerül többe mint egy Nexus 7. A 200 dolláros Apple-tablet tehát marad.




Érdekes volt a bemutató, szerintem érdemes vissza nézni, főleg akit az új Mac-ek is érdekelnek. Az iPad Mini maximum az árával okozhat csalódást, de azért sejthettük, hogy nem az Apple fogja adni a legolcsóbban a kis táblagépét.

Összegzés: Az iPad Mini már kellett a kisebb méret, és a kompaktabb felhasználási lehetőségek miatt, a negyedik generációs iPad pedig gyorsabb lett, és az új csatlakozó is rákerült. Azért kicsit égő lett volna a régi csatlakozós eszközt árulni még Márciusig, úgyhogy a harmadik iPad kinyírása logikus döntésnek is felfogható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése