Oldalak

2012. augusztus 29., szerda

Samsung Galaxy Note 2

Bemutatkozott ma a Note utódja, ami mindenképp egy úttörő eszköznek tűnik, hisz sikerre vitt egy olyan koncepciót, amibe más gyártó már belebukott. (Dell Streak)

 
A Note 2 külsőre teljesen megegyezik a Samsung Galaxy S3-al, csak épp nagyobb annál. Pontosítva kapott egy 5,5"-os HD Super Amoled kijelzőt, melynek felbontása 1280x720, és képaránya 16:9. Átment egy kisebb diétán is a Note 2, pontosan 9,4mm vastag lett, ami csak pár milliméterrel kevesebb mint az előd, de kézbe fogva már ez is érezhető lesz. 
A burkolat alatt találunk egy 4 magos Exynos processzort, ami egyébként 1,6Ghz-en ketyeg, és jóval erősebb mint az előd. Ha már itt tartunk, érdemes megjegyezni, hogy a legújabb Android 4.1 került alapból az eszközre, így a legfrissebb rendszert élvezhetik majd a tulajdonosok, out of the box. Fejlődött az S-Pen is, ami ugye egy kapacitív Stylus, és azon kívül, hogy érzékenyebb lett, szoftveresen is fel lett egy kicsit tuningolva. A legjobb példa erre az, ha mondjuk telefonálás közben kivesszük a tollat a készülékből, felugrik a Note alkalmazás, és már jegyzetelhetünk is. Ezt elég hasznosnak tartom, mert soha nincs a közelben papír, vagy toll, ha fel kell írni valamit, és ez a megoldás kényelmesebb mint turkálni a menüben a jegyzettömb alkalmazásért.
A másik dolog ami tetszett, hogy kivághatunk a képernyőből egy részletet, mintha csak Print Screen-t csinálnánk, azzal a különbséggel, hogy az általunk kijelölt részlet kerül csak mentésre. Remek!


A kamera 8 megapixeles, ami 1080p-s videók elkészítését teszi lehetővé, ez a modul egyébként megegyezik az SGS3 kamerájával, így nem is húznám ezzel az időt, aki nem olvasta az S3 elemzésemet, az itt megteheti.

Beszéljünk egy kicsit az Air View-ről is. Ha az ujjunkat, vagy az S-Pen-t kicsivel a kijelző fölé helyezzük, megmutatja nekünk az adott tartalom előképét, vagy egy képekkel teli mappa tartalmát vetíti elénk anélkül, hogy belépnénk a mappába. Ez egy úgynevezett Preview Mode, és ez is olyan dolog, aminek van létjogosultsága a mindennapi életben. Az Engadget szerint nagyon kezesen, és folyamatosan működik ez a funkció, nem lehet véletlen aktiválni.

Árról egyenlőre nincs információ, Európai premierről azonban van. Október közepétől lehet majd kapni a telefont, és nem kérdés sikeres lesz-e. Hozták a kötelezőt már ami a hardvert illeti, viszont az S-Pen szoftveres támogatása nagyon nagy + pont, hisz pont ez teszi vonzóvá az egészet, főleg akkor, ha a nagyobb játék gyártók is beépítik játékaikba az S-Pen trükköket. Szerintem lazán túlszárnyalja majd az előd sikereit, mert bár réteg termékről van szó, nagyon sok elégedett Note tulajjal találkoztam már, akiket már nem hogy nem zavar a nagy kijelző, egyenesen istenítik azt. Ez elmond sok dolgot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése