Oldalak

2012. július 14., szombat

Frissült a Facebook app (Androidon)

Nem tartozik a legjobbak közé a Facebook hivatalos alkalmazása, melyet sok kritika ér, lassúsága és darabossága miatt. Valamelyest megnyugtató, hogy más platformokon sem elégedettek a felhasználók vele, de talán most elindult fölfelé az a képzeletbeli csillag.

Facebook for Android update requires Froyo, tweaks messaging and picture taking

Mark Zuckerberg kijelentette nemrég egy konferencián, hogy a mobilos Facebook alkalmazásra fog koncentrálni a jövőben, minek talán itt az első fuvallata egy frissítés képében. Az alkalmazás minimális rendszerkövetelménye Android 2.2 Froyo lett, és bizony gyorsult egy kicsit. Eltűnt az üzenetekben lévő nagyon idegesítő bug, mikor egyszerűen kiírta, hogy nincs internetkapcsolat, mindezt Wifi hálózaton lógva, valamint képeket is nagyobb eséllyel küldhetünk el barátainknak. Eddig is megvolt ez a képküldés fícsör, csak hol működött hol nem. Általában a 4. próbálkozásra azért sikerült a dolog, a frissítés után azonban ezzel nem akadt gondom (4/4 kép ment át első próbálkozásra).
Egy nagyon jó funkció került be viszont, amit érdemes megemlíteni. Ha kapunk üzenetet, miközben mást böngészünk az alkalmazáson belül, az üzenet megjelenik felül egy kis sötét sávban, rábökve már válaszolhatunk is. Ez egy értesítési rendszer, ami meggyorsítja a használatot, ráadásul nem zavaró.
Gyorsabb lett még a bejelentkezés is, valamint az értesítések is hatékonyabban működnek, innen is eltűntek a főbb hibák.
Összességében nagyon jót tett ez a frissítés, de még mindig van mit fejleszteni. Lehetne például gördülékenyebb a működés, valamint ha már a gépen válaszolok egy üzenetre, akkor jó lenne, ha a telefonon már nem jelezné, hogy új üzenet érkezett. Mindezek ellenére érdemes frissíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése