Oldalak

2012. július 11., szerda

Nokia VS. RIM szabadalmi perek


Nokia hits RIM with another triplepatent combo punch

Ezt a cikket csak emiatt a kép miatt adom le, fight!

Szóval zajlik a Samsung és az Apple közötti háború, a két nagyhatalom eltökélten harcol egymással, és eddig az Apple járt jól, hisz egy időre betiltották a Galaxy Nexus-t az USA piacain.
Ne feledkezzünk meg azonban a kisebb "hatalmakról" sem, mert úgy néz ki, az egykori piacvezető Nokia most hadat üzent a RIM-nek. Ez azért is vicces, mert egyik cégnek sem túl jó a helyzete manapság, és lenne mit változtatni a pereskedés helyett. Legalább az ügyvédeknek lesz egy kis munkájuk. A Német bíróságon szeretne igazat magának a Nokia, az IP portfóliókhoz kapcsolható szabadalmak miatt, bár ez számunkra nem feltétlen lényeges. Rengeteg hasonló szabadalom van, amit elég ha csak az ügyvédnek ismernek.

A RIM-re mostanság rá jár a rúd, kezdve az új platform (BB10) késésével, a hatalmas veszteségekkel, és a csődközeli helyzetével. Rengeteg "fan" oldal lejött azzal, hogy a RIM igazából nincs is bajban, mert van tartalékuk, amit simán felhasználhatnak még a csőd ellen. Ez oké, de egyenlőre semmi nem mutat arra, hogy az emberek Blackberry-t akarnának, amin az új platformnak kell változtatni. Az viszont még tervezőasztalon van, és nagyon nehéz dolga lesz a 3 fő rendszer ellen. A RIM bajban van, amit egy esetleges bukott per még jobban ronthat. Segélykiáltás: ON!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése