Oldalak

2012. július 6., péntek

Motorola ICS interfész

Láthatjuk teljes valójában a Motorola legújabb kezelőfelületét, amit egyenesen az Ice Cream Sandwich nevezetű Android verzióra készítettek. A részletes elemzéstől el is tekinthetünk, hisz az alap Android 4.0 felületét nagyon szépen megőrizték, ami egyébként okos döntés, hisz így a grafikai elemek átszabásával nem kell törődni egy esetleges 4.1-re váltáskor. Az sem mellékes, hogy a Google felvásárolta a Motorolát,tehát úgy látszik talán ez a felület az első gyümölcse ennek az üzletnek.

Azért van némi grafikai változtatás, és új funkciók, ezeket azért gyorsan vegyük át.

Lezárt képernyő - Itt egyből 4 lehetőséget kapunk, melyek funkcióit tetszés szerint beállíthatjuk. Az Alap androidban ugye 2 fix lehetőség van, tehát ez előrelépés.
Másik bónusz, hogy egy virtuális kapcsolóval állíthatjuk a hangos, valamint rezgő profilokat. Ez egy hasznos dolog, eddig a hangerőgombok segítségével lehetett megtenni ugyanezt, de ehhez fel kellett oldani a kijelzőt.

DNP Motorola ICS UI review this isn't the Blur we used to know

Alkalmazás menü- Itt is inkább a motorháztető alatt vannak újítsok, azaz egyből nem tűnnek fel. Ilyen például a 3 kategória, amely szerint szűrhetjük, hogy milyen alkalmazásokat akarunk látni. Ez hasznos azoknak, akiknek 100+ letöltött alkalmazás között kell eligazodniuk. Érdemes megemlíteni, hogy magunk is kreálhatunk csoportot, ami szintén nagy ötlet. Egyébként ez konkrétan egy alap Android ICS menü, csak az ikonok másak.

DNP Motorola ICS UI review this isn't the Blur we used to know

Kamera- Ezt sikerült rendesen átdizájnolni, ami nem tett rosszat az összképnek, hisz végre nincs ott az a fölösleges sáv, ami az alap Android 4.0 "Holo" felületén megtalálható. Akad itt kameraelsütő gomb, ez alatt a videó/fotó mód, felette az elülső és hátsó kamerák közötti váltásra szolgáló gomb.
A zoom csúszka a bal oldalon van diszkréten, nehogy bezavarjon a kép készítésébe.
Kapunk effekteket, jeleneteket, módokat mint például panoráma, sorozatkép, vagy időzített kép.
Kiemelném az Audio beállításokat, amelyekhez hasonlót nem láttam még. Beállíthatjuk milyen érzékenységgel vegyen a mikrofon.


Szerintem jó kis update lesz ez, és nagyon jó ötletnek tartom azt, hogy nincs mélyen belenyúlva a kezelőfelületbe. Egyrészt az alap Android felület jól néz ki és egyben van, másrészt így az Android 4.1-re frissítésnél nem kell tökölni majd a felület kicicomázásával.
Mindenesetre az biztos, hogy az előző felületnél ezerszer használhatóbb és jobb/szebb lett a mostani felület.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése