Oldalak

2013. július 4., csütörtök

Új Facebook app Windows Phone-ra

Elsején kijött béta állapotából a WP rendszerre faragott Facebook app, ami sokkal használhatóbb lett mint az előző változat, és ez már az 5.x verzió, tehát új sorszámot is kapott, nem véletlen.
Az előző alkalmazás Metro stílusú volt, ami bár nagyon jól nézett ki, nem volt valami használható. Sok mindent elrejtve találtunk meg, vagy egyáltalán nem bukkantunk rá, valamint lassúcska és bugos volt. Nagyon érezni lehetett, hogy a Microsoft (mert amúgy ők csinálják a hivatalos FB appot, csak mondom) fog kezdeni valamit vele, hiszen előszeretettel használnák az emberek.

Régi


Új

Mint látható az új alkalmazás sokkal közelebb áll a többi FB apphoz, ami más rendszereken található. Jobbra söpörve megkapjuk ki van online, balra húzva pedig láthatjuk az opciókat, csoportokat, oldalakat, üzeneteket...stb. Sokkal ésszerűbb és jobb az elrendezés.
Maga az alkalmazás egyébként sokat gyorsult az elődhöz képest, és jó kis animációkkal is teletűzdelték, bár még mindig sokkal gyorsabb ha a böngészőből szörfözzük a közösségi oldalt.
Egyébként ez a frissítés tényleg csak a külsőre ment rá, mert alapvetően visszaköszönnek a régi alkalmazás elemei, például az üzenetek részen. Itt továbbra sincs cset lehetőség, nem folyamatosan jönnek meg az üzenetek. Persze az Microsoft erre azt mondja, hogy arra ott a beépített Facebook chat, ami minden WP telefonba integrálva van, és az üzenetek csempéből érhető el. Oké, de ettől függetlenül sokan vágynának arra, hogy az alkalmazáson belül is lehessen csetelni. No, mindegy.

A képek megtekintése is sokat gyorsult, a kommentek és lájkok megtekintése is egy egyszerű jobbra söpréssel elérhető,ez is már nagyon kellett, VISZONT:

Szavazni továbbra sem lehet az alkalmazáson belül, nincsenek stickerek az üzenetekben, nem lehet egyszerre több képet feltölteni, nincsenek hangulat kiírások (oké, ez a webes felületen megvan, de azért na.), valamint végül az értesítések még mindig nem a legjobbak. Tehát van hová fejlődni, de az út jó.


A felhasználók is nagyjából elégedettek:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése