Oldalak

2013. március 28., csütörtök

Kötelező Windows Phone alkalmazások

Sok a WP post, sorry srácok, csak mostanában ez a rendszer köt le a legjobban, mivel egyik nap imádom, másik nap utálom, de ha összegzem érzéseim, azért nem egy rossz rendszer, és az Androidra való visszatérés gondolata is egyre halványul bennem, bár van egy pár app ami hiányzik nagyon-nagyon az Androidos világból, esetleg a poszt végén leírom melyek ezek.

De ha már ezt olvasod, gondolom WP felhasználó vagy, s kíváncsian várod vajon mik is ezek az alkalmazások, hogyan néznek ki stb... Hát akkor kezdjük is, menjünk ABC sorrendben:

4th & Mayor

Ez egy Forsquare kliens kizárólag Windows Phone alapú telefonokra. Mivel a hivatalos kliens csak szép, de ezen kívül nem túl hasznos, ezért bőven van létjogosultsága ennek az alkalmazásnak. Nos dizájn szempontjából ez egy tipikus Metró stílusú alkalmazás, fekete háttérrel, letisztult elemekkel. Nem olyan szép mint a hivatalos kliens, de sokkal használhatóbb, ráadásul több is benne a funkció. Szerintem ne is vesztegessétek az időtöket a hivatalos alkalmazás letöltésével, az értékelések is önmagukért beszélnek. Egyik kedvenc appom.

Battery

Mint a neve is mutatja ez egy töltöttséget monitorozó app, ami természetesen a csempén mutatja a %-ot, sőt a csempének 3 mérete van, a legnagyobb különböző extra információt is mutat pl. mennyi idő van hátra merülésig, mikor volt az utolsó töltés stb. Szerintem ennek az alkalmazásnak alapból rajta kellene lennie minden telefonon, mert akár ki is tehetjük a zárolt képernyőre az alkalmazást, így mindig láthatjuk mennyin áll a töltöttség.
Az alkalmazásba belépve kapunk egy grafikont, és sok-sok extra információt, amiket az ember úgysem gyakran nézeget. A statisztikák viszont jópofa pont, megnézhetjük mi volt a leghosszabb töltés nélküli idő, hányszor volt töltve a telefon...stb.


BKV Menetrend

A név magáért beszél, kereshetünk megállók nevére, járat számára, közelben lévő megállókra (GPS alapján), mindezt egy letisztult átlátható felületen. Ez egy nagyon-nagyon jó alkalmazás, és támogathatjuk, sőt támogassuk is az alkalmazás fejlesztőit azzal, hogy megvesszük, az egyébként egyáltalán nem drága alkalmazást. A triál verzió is teljesen használható egyébként, csak 1-2 fícsör hiányzik.


ConnectivityShortcuts

Ugye alap esetben a beállításokban foglalnak helyet a kapcsolódáshoz (Wifi, BT, Repülő mód..stb) szükséges dolgok, és direktbe nem lehet kitenni őket a kezdőképernyőre. Na ezt oldja meg ez a kis kapcsolatkezelő program, minek mérete nem éri el az 1 megabájtot, de amilyen kicsi, olyan hasznos. Kitehetjük, sőt még testre is szabhatjuk a kiválaszott elemeket, és egy szempillantás alatt ott lehetünk mondjuk a Wifi beállításoknál. Ennél jobb nem is kell, kényelmes gyors.

Here Maps

Minden Windows Phone 8 telefonra elérhető eme térkép, ami egyébként sokáig csak Nokiákra volt elérhető, de nemrég bárki letöltheti, ráadásul ingyen.
Maga a térkép adatbázisa nem a legfrissebb, azaz például a jó öreg Moszkva tér a régi nevén tündököl, ezt leszámítva egy elég korrekt kis térkép, amit Offline módban is tudunk használni. A világ bármely részét le tudjuk tölteni, ami azért külföldi utazás során nem rossz. Plusz extra, hogy van benne pár Pláza térkép is, nevezetesen az Allee üzleteire rá tudunk keresni, és megnézni mi merre van. A Westend nincs rajta, a többit nem próbáltam még.
Kicsit döcögős még az alkalmazás, de simán leválthatjuk vele a sima beépített Bing térképet. Aki pedig friss Online Google térképekre vágyik, annak ott a Gmaps alkalmazás, szintén ingyé.

PC Remote

Ez az egyik legizgalmasabb alkalmazás. A gépünket irányíthatjuk a telefonunkról, wifi hálózatot használva. Főleg azoknak lehet hasznos, akiknek asztali gépük van, és például zenét akarnak váltani, de nem akarnak elmenni a gépig. Vagy ha például csak rá akarunk nézni a monitorra, de a gép a másik szobában van, képesek vagyunk látni a gépünk monitorát a telefonunk kijelzőjén (1mp körüli késéssel). De rengeteg a lehetőség, tényleg érdemes leszedni, és kitapasztalni miket is tud ez az ingyenes program, aminek fizetős verziója még több kényelmi extrát biztosít (érdemes megvenni).

Phone Storage Clean Up

Az előző postban írtam az Other Content bugról, amit némileg javít ez az alkalmazás, azaz a cache fájlokat törli a telefonról. Elég jól működik nálam, bár az értékelései alapján nem mindenkinél ez a helyzet, mindenesetre simán megér 1 letöltést a dolog. Gyakorlatilag ez az alkalmazás feltölti telefonunk memóriáját ideiglenes fájlokkal, majd a Windows Phone állítólagos öntakarítási fícsörét* kihasználva, elkezdenek szépen apadni a cache fájlok, így ideiglenes fájlokat eltávolítva több helyünk lesz. Kicsit bonyolultan hangzik, de 2 tap az egész, és használ.
*Ha fogy a belső tárhely, a Windows Phone elvileg töröl felesleges fájlokat, amikre már nincs szükség az egyebek mappából. Nos ez elég vegyesen működik sajnos, ezért is van az Other Content Bug.

Tube Pro

Az egyik legjobb Youtube alkalmazás a platformra, ami ráadásul ingyenes. Bár első ránézésre bonyolultnak tűnhet a felület, hamar hozzá lehet szokni, és ezentúl már soha nem akarjuk elengedni az általa nyújtott fícsöröket. Például azt, hogy a videókat le tudjuk tölteni, és lezárt képernyőnél sem szünetel a videó, azaz akár zenét is lehet hallgatni vele.
Ezen kívül az összes Youtube fícsör elérhető rajta ami csak kellhet, nincs ok panaszra. Még olyan finomságok is, (egyik kedvencem) hogy lehet állítani a minőségét a videónak net kapcsolattól függően. Nincs Pufferelés.



1 megjegyzés: