Oldalak

2013. április 16., kedd

Színes iPhone-ok? Really?

Rengeteg pletykát olvastam mostanában az Apple következő telefonjáról, amit már nem övez akkora hype mint régen, de azért még mindig érdemes róla lehozni mindenféle hírt, a kattintás száma miatt.

Nem is ez az érdekes, hanem maguk a pletykák. Ugye először is azt mondják, az iPhone 5S külsőre változatlan lesz, viszont a vadító fícsör az ujjlenyomat olvasó lesz. Hát nem valami izgalmas, bár feleslegesnek azért nem mondanám, kíváncsi vagyok milyen marketing szöveggel lehet majd ezt eladni. Meg persze kérdés, hogy beleillik-e a dizájnba egy ilyen cucc, nem rondítja-e el az egységet. Azért az elképzelhetetlen lenne, ha egy iPhone-ból kiállna egy ujjlenyomat olvasó, mint itt:


A másik pletyi színes iPhone-ok hadáról ír, ami nem elképzelhetetlen, bár azért fura lenne. Eddig erre a vonalra nem volt jellemző a színesség, ezt inkább az iPod családnál erőltették, mert azok az eszközök fiataloknak szólnak. Ráadásul az iPhone-okra hivatalosan is lehet kapni színes tokokat, aki esetleg unná már a két alap színt.

A harmadik, egyben legizgalmasabb pletyka pedig olcsóbb iPhone-ról ír. 
Na ez teljesen szembemenne az eddigi marketinggel, ami ugye azt mondta, hogy az Apple egyetlen telefont fog kiadni, a legjobb eszközt. Ez nagyon jól hangzik, csak lehet kevés lesz az iPhone 5S 2013-ra.
Be kell látni itt vannak a Full HD 5"-os telefonok, egy kiforrott rendszerrel, és az a probléma, hogy ezzel a trenddel az Apple egyszerűen nem tudja tartani a lépést. El is mondom miért:
A felbontást csak megnégyszerezni lehetne, ami rengeteg erőforrást követel, nagyon valószínűtlen, hogy ezt meglépik idén. Az akku és a processzor sem bírná.
A kijelzőt meg lehetne növelni, de az iPhone felülete úgy van kialakítva, hogy a vissza gomb például a bal felső sarokban van, ami egy 5"-os telefonnál nagyon-nagyon kényelmetlen megoldás lenne. Nem csoda, az egész UI-t 3,5"-ra tervezték.. Éppen ezért régimódi már a felület, nem lehet tovább növelni a kijelzőt. Márpedig kellene, mert a piac diktál nem az Apple Fanboyok. Akaratlanul is az az érzése az embernek, hogy az iPhone elavult, mert nem nagy a kijelzője.

Tehát a vak is látja, hogy az iPhone iránti kereslet lassacskán vissza fog esni, képtelen olyan gyorsan reagálni a piaci változásokra az Apple, mint kéne, ezért a megoldás bizony az olcsóbb piacokra való betörés lehet. Így nem csökkenne a részesedés, sőt talán még emelkedne is, nem veszítene piacot az iOS.
Tehát én elég valószínűnek látom, hogy lesz olcsó iPhone, ami (szerintem) ugyanúgy az 5S hardverére fog alapozni, csak gyengébb lesz a burkolat és a kijelző. A 400 dolláros független ár is elég reálisan hangzik. Ha bekövetkezik, kíváncsi vagyok az Apple fanok véleményére. Meg úgy mindenki véleményére. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése